Stichtingsbestuur

IMG_1370

Ondertekening Stichting Zo-Dichtbij bij de notaris (mei 2015)

Stichting Zo-Dichtbij wordt bijgestaan door KPMG in de rol van strategische sparring partner.

De Stichting valt onder de verantwoordelijkheid van:

Martin van Meurs MBA (voorzitter): mvmeurs@caiway.nl

IMG-20150801-WA0015

Martin heeft 42 jaar ervaring binnen de financiële wereld, zowel op het gebied van commercie als bedrijfsvoering. Hij heeft in die periode diverse directiefuncties bekleed en ook de eindverantwoordelijkheid gedragen voor een financiële instelling. Daarnaast heeft hij als zelfstandig professional binnen het Bank- en Verzekeringsbedrijf diverse onderzoeks- en adviesopdrachten uitgevoerd, waaronder specifieke audits. 

In 2009 maakte hij kennis met het zorgdomein. Zo was hij vice-voorzitter van de cliëntenraad van het Reinier de Graaf Gasthuis, waarna hij 2014 is toegetreden tot de Cliëntenraad Zorg Thuis van de Zorginstelling Pieter van Foreest in Delft. Deze organisatie staat voor de taak om in zeer korte tijd te migreren van een verzorgingshuis intramuraal naar een zorgorganisatie, die haar pijlen richt zowel extramuraal als intramuraal. Dit legt direct een link naar het platform Zo-Dichtbij.

Martin heeft zijn MBA behaald aan Erasmus Universiteit in Rotterdam en is gecertificeerd management consultant (OU). Hij is eigenaar van Bridges to Build, een adviesbureau dat zich specifiek richt op MKB bedrijven. Het realiseren van een zorgplatform ziet hij als het leveren van een bijdrage aan de maatschappij, waarin de behoefte aan het zelfstandig blijven wonen en het gericht kunnen voldoen aan de zorgvraag thuis niet altijd vanzelfsprekend op elkaar aansluiten. Het te ontwikkelen platform kan daar een belangrijke leemte in opvullen.

 

Mr. Tim Dröge: tjhdroge@gmail.com

Tim is sinds 1976 in het notariaat werkzaam en vanaf 1980 tot heden in Delft. Eerst als kandidaat-notaris en vanaf 1989 tot 2016 als notaris. Thans werkt hij weer als kandidaat-notaris op zijn oude kantoor, Westvest notarissen te Delft.

Tim heeft zijn rechtenopleiding gevolgd aan de Rijksuniversiteit Utrecht.

In zijn praktijk heeft Tim op velerlei gebied met de zorg te maken. Dat kan zijn het oprichten van de rechtspersonen voor een zorginstelling of het wijzingen  van de statuten; het kan ook gaan om grondtransacties of fusies. Vanuit deze juridische achtergrond is Tim benaderd om toe te treden tot het bestuur van de stichting.

Er zijn zoveel regels waar je als zorginstelling of toeleverancier van de zorg allemaal aan moet voldoen, dan is het prettig dat binnen het bestuur een lid aanwezig is dat daar veel ervaring mee heeft.

Binnen zijn  familie heeft hij ervaring met de problemen die thuiszorg inhouden voor degenen die daar een beroep op doen. Dat moet beter kunnen.  En hoe kun  je dat beter bereiken dan je er zelf voor in te zetten en te proberen een ideaal te verwezenlijken.

 

Dr. Geke Blok: g.blok@icloud.com

Geke is opgeleid als klinisch psycholoog (Rijksuniversiteit Groningen) en psychotherapeut (RINO Zuid, Maastricht). Zij werkte tot 2009 bij de Universiteit Maastricht waar zij zich bekwaamde in de onderwijskunde. Zij promoveerde op onderzoek naar de effecten van een mede door haar ontwikkelde internationaal zeer goed ontvangen cursus om artsen en verpleegkundigen te leren om overlijden mee te delen en orgaandonatie aan de orde te stellen.

Sinds 2009 werkt zij bij het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft, sinds een aantal jaren als manager van het Leerhuis. In deze functie heeft zij senior management taken gericht op medisch specialistische opleidingen, wetenschappelijk onderzoek en innovatie. Daarnaast vervult zij andere ziekenhuis brede taken. Zij volgde bij Insead een opleiding in strategy execution. In haar werk streeft zij ernaar om zorgverleners zo goed mogelijk te equiperen voor de zorg van vandaag en die van de toekomst, waarbij (goede zorg voor) de patiënt altijd het uitgangspunt is.

Ze heeft als consultant een uitgebreide internationale ervaring het met een zeer brede groep van (zorg)professionals, waarbij de focus is gericht op opleiding, kwaliteitsverbetering van de zorg en zorg voor de professional zelf. Stimuleren van zelfreflectie en intervisie zijn hier voorbeelden van.

Gezien haar brede ervaring en netwerk in de zorg en haar visie op en concrete bemoeienis met (technologische) innovatie is zij benaderd om lid te worden van het bestuur van de stichting.

De digitale revolutie draagt zij een zeer groot hart toe. De nieuwe technologische mogelijkheden waar zij onder andere door in haar werk in het ziekenhuis veel mee te maken heeft, moeten wat haar betreft maximaal benut kunnen worden door iedereen.

 

Stichting Zo-Dichtbij wordt bijgestaan door Wally Keijzer als ambtelijk secretaris en adviseur

Dr. Wally Keijzer-Broers MBA: wallykeijzer@zo-dichtbij.nl

Wally Keijzer heeft ruim 20 jaar uitgeef ervaring  op het gebied van print, online en tv. Zij is initatiefneemster van onder meer Install-tv en Installmedia, het online mediaplatform van brancheorganisatie UNETO-VNI. Als algemeen hoofdredacteur van de vakbladen Intech Klimaat en Sanitair, Intech Elektro en ICT en Verwarming Ventilatie Plus heeft ze samen met haar team de installatiebranche journalistiek gezien op de kaart gezet.

Naast haar MBA is Wally gepromoveerd aan de TU Delft (Technische Bestuurskunde) en staat ze aan de bron van de digitale wegwijzer Zo-Dichtbij om mensen zo lang mogelijk op comfortabele wijze in hun vertrouwde omgeving te laten wonen.

Wally is eigenaar van Smart Crossmedia: strategisch advies op het gebied van positionering, netwerken en (verander)management.

 

 

 

Een gedachte over “Stichtingsbestuur

  1. Ziet er verzorgd uit. Tijdje niets gehoord maar zie dat je niet stil zit. Ga zelf op uitnodiging van seniorenraad Westland met hen in gesprek voor samenwerking.
    Groetjes Martin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.